Drawing process pt. 2

(English below)

Som lovet i forrige innlegg så skulle jeg vise dere en av metodene jeg bruker til å digitalisere bildene mine med. Denne gangen skal jeg vise dere hvordan jeg vektoriserer tegningen.

 
1. Scanne tegningen
Første steg er å få tegningen inn på dataen. Jeg har en veldig billig printer med scanner jeg kjøpte brukt på finn.no som jeg bruker, men er jeg litt lat så hender det at jeg bare tar bilde i stedet for, om jeg har god nok belysning.

Innskanning 14

2. Vektor
Neste steg er da å vektorisere tegningen. Jeg bruker da illustrator. Om du ikke har programmet tilgjengelig kan du laste ned 30 dagers prøveversjon >her<.
Slik gjør jeg det: Lim bildet inn i et nytt dokument. Velg Image trace og vips så er bildet ditt i vektor. Klikk på Image trace panel for å finne innstillingene hvor du kan prøve ut forskjellig ting for å finne ut hva slags uttrykk du vil ha. Slik ble mitt! Når du er ferdig klikker du expand.

Skjermbilde 2017-04-09 kl. 20.12.12

3. Fylle inn
Nå har du mange forskjellig biter fra bildet ditt (avhengig av hvor detaljert det er) som du kan klikke på å bytte farge på. Jeg prøver alltid ut mange forskjellige fargepaletter før jeg blir fornøyd. Gå gjerne litt utenfor komfortsonen din. Her har jeg f.eks gitt mannen blå hud!

mann-01

Ikke vær redd for å prøve å feile, teste nye ting eller lignende. Man lærer så lenge man lever. Jeg elsker å bruke forskjellige medier som tegning, maling, data osv for å få frem forskjellige uttrykk. Tegningen min på papir fikk jo et helt nytt uttrykk når den ble digitalisert med farger! Hva syntes du?

// As promised last time, I am gonna show you one of the methods I use for digitalising my drawings. Today I will show you how I vectorize my drawing from last post. 

1. First you need to scan the drawing. I use a cheap secondhand printer. You can also take a picture of it if you don’t have a scanner.

2. Next you are gonna vectorize the drawing. I use illustrator. If you don’t have illustrator, you can download a 30 days trial >here<.
This is how I do it: Put the image in a new document. Choose Image trace to vectorize the picture and use Image trace panel to adjust it how you would like it. When you are done, press expand.

3. Now you have lots of bits you can click on and put color to. I like to try lots of different color palettes before I decide on what I like. Go out of your comfort zone like I have here and give your man blue skin!

– B

4 thoughts on “Drawing process pt. 2”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s