Blanke ark

Når jeg skal begynne på et nytt design prosjekt er jeg alltid opptatt av å ha blanke ark. Både metaforisk og i fysisk tilstand. Man skal begynne på et nytt prosjekt, og man må begynne fra begynnelsen og bygge seg oppover. Jeg tenke jeg skulle fortelle litt om prosessen min her.

Det første jeg alltid begynner med er et blankt ark. Kanskje det er i notatboka, eller bare et vanlig ark. La oss si at dette prosjektet er en logo jeg skal lage. Det første jeg skribler ned på arket er tankekart. Få ut alt av tanker du har i hodet om hva en logo trenger og om firmaet du lager logo for.

Deretter begynner skissingen. Her finnes det ingen dumme ideer, alt skal ned på arket. Begynn med små frimerkeskisser og fyll hele arket. Gjerne fler ark, jo fler jo bedre! Når jeg er ferdig med det så velger jeg ut rundt tre skisser som jeg vil ta videre for å skisse mer detaljert på. Når jeg har funnet den ideen som funker best så kommer den endelige grovskissen før du digitaliserer den.

blankeark
Bilde: Ja, jeg har en Frozen linjal, og ja jeg elsker den.

 

Høres det ikke enkelt ut? Joda, så lenge det er noe man liker å holde på med så er det ikke noe problem. Men det ligger mye jobb bak det. My skissing, pirking og timer med frustrasjon. Det er mange som ikke ser hvor mye arbeid det kan legges i en logo og tror den kan settes sammen på ti minutt. Men skal du ha et bra produkt så må man legge mye tid og kunnskap i det. Tror det gjelder det meste!

Men poenget mitt er, start alltid med blanke ark, helt fra begynnelsen! Ikke bruk en halvvassen ide. Begynn på begynnelsen, gå i dybden og utforsk. Det er så viktig. Læreren min sa alltid til meg: “Ikke gå for den første ideen.” Det gjør jeg aldri lenger, og det kommer som regel alltid noen bedre ideer senere.

 

Dette innlegget er en del av en bloggutfordring jeg er med på hvor vi har ett nytt tema hver uke og ukens tema er “Blanke ark”.

Ta gjerne en titt på de andre som er med på utfordringen: 

Julie Eilén  ♦ Renate ♦ Lisa ♦ Tine Katrine ♦ Anniken ♦ Sunniva ♦ Ester Maria ♦ Mari Sunniva ♦ Inger Helgestad

 

10 thoughts on “Blanke ark”

 1. Veldig bra at du forteller litt om prosessen bak design. Det er jo som du sier, at mange ikke ser hvor mye arbeid som ligger bak. Og de tar gjerne litt forgitt det arbeidet man gjør.
  Men det er vår jobb å gjøre dem klar over det, som du gjør nå 🙂 Kjempe bra!

  Like

 2. Jeg har en tendens til å gå for den første og beste ideen med en gang. Må bli flinkere til å tenke litt videre! 🙂

  Like

 3. Det er virkelig en stor prosess som ligger bak design. Jeg gikk på multimedia design ett år, og det var mye mer jobb enn jeg trodde å lage logoer! Kjempegøy å lese om prosessen din 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s